De Betoverende Reis van een Boomverzorger: Op Ontdekkingstocht naar Engelse Veteraanbomen

09/07/2023

Hoe het ooit begon

Meer dan 20 jaar geleden, na zijn opleiding biotechnologie,  werkte Wim als boomverzorger in opleiding bij BSI in Nederland onder leiding van Huib Sneep, een Nederlandse boomexpert, die de zaadjes plantte voor de passie die Wim nu koestert. De fascinerende wereld van bomen en hun ecologie raakte Wim diep, en sindsdien zijn bomen, klein of groot,  jong en oud, een heel groot deel van zijn leven. Wim kreeg toen de kans om mee te gaan op bomenreis naar Engeland onder leiding van Huib Sneep, reis waar hij tot op vandaag nog vaak over vertelt.

 

De Reis naar Engeland

Onder andere door deze ervaring, leidt de huidige reis naar Engeland, waar de bomen de vrijheid, ruimte verzorging en bescherming krijgen om honderden jaren oud te worden. Het zuiden van Engeland staat bekend om zijn veteraanbomen, die als kostbare en haast als natuurlijke kunstwerken worden beschouwd. Met een hele lijst van bomen op zijn planning, variërend van sequoia's en taxusbossen, tot the Major Oak  zullen we van het ene naar het andere bos , park of tuin hoppen om deze prachtige veteraanbomen van dichtbij te kunnen bewonderen.

 

Een Betoverende Samensmelting van Natuur en Cultuur

De reis naar Engeland belooft niet alleen een ontmoeting met indrukwekkende bomen, maar ook een ontdekkingstocht van natuur en cultuur. In zijn voorbereiding heeft hij diverse avonden besteed aan het lezen van boeken zoals "Great Trees of Britain and Ireland" van Tony Hall, waardoor hij alvast een voorproefje heeft gekregen van de betoverende schoonheid die hem te wachten staat. De reis zal niet alleen de zintuigen van Wim prikkelen met adembenemende landschappen en majestueuze bomen, maar ook zijn kennis en begrip van de rijke geschiedenis en culturele waarde van deze bomen vergroten.

 

Wim, Uitmuntend in Boomverzorging

Met zijn liefde, kennis en ervaring is Wim uitgegroeid tot een gepassioneerde boomverzorger die klaar staat om zijn expertise met anderen te delen. Of het nu gaat om het verzorgen van bomen, nieuwe aanplant, het adviseren over hun behoeften of het beheren van veteraanbomen, Wim is toegewijd aan zijn vak en staat met plezier tot uw dienst. Zijn reis naar Engeland zal zijn liefde voor bomen verder verdiepen en zijn toewijding aan het behoud van deze kostbare natuurlijke kunstwerken versterken.

U wil graag weten hoe het met uw bomen is gesteld, of u wenst bomen aan te planten? Neem dan gerust contact met ons op via ons contactformulier: https://www.boomverzorging-vanlancker.be/nl/contact

 

Deel dit bericht