Projectbegeleiding

De overlevingskans van een boom wordt in België geschat op 14 jaar in stedelijk gebied, terwijl dat in andere landen 75 jaar is. Om de groei- en overlevingskansen zo groot mogelijk te maken, is een doordacht plan van aanpak nodig. Het wordt nog altijd te vaak vergeten, maar u denkt beter vanaf het prille begin van de bouwfase goed na over een bomenplan. Een uitgestippeld bomenbeleid zorgt niet alleen voor mooie bomen, maar vooral voor een prachtige, groene, rustige woonomgeving die bijdraagt aan het welzijn van de mensen.

 

Bij Vanlancker zijn we expert en uw adviseur van bij de start. We denken met u mee over de ideale plaats van aanplanting, stellen u graag een correct boombeleid voor en onderhouden de bomen met zorg. Dat houdt in dat we het beheer van de bomen vastleggen. Een correct onderhoud verhoogt namelijk de levensverwachting van bomen, zodat ze een meerwaarde kunnen blijven bieden voor mens en natuur.

 

Ook wanneer er al bomen in de omgeving staan, zijn we uw sparringpartner bij het bouwproject. Er bestaat namelijk een reële kans dat de bomen beschadigd worden. Om dat te voorkomen scannen we de omgeving en bouwplannen, om vervolgens een helder en consistent boombeleid op te stellen. Zo kunnen we de nodige beschermingsmaatregelen treffen.

Tevreden klanten

Op zoek naar een bomenpartner voor uw boomproject?

Op zoek naar een bomenpartner voor uw boomproject?